هفت قانون طلایی یادگیری سریع مکالمه زبان انگلیسی
در این مقاله می خوام بهتون هفت قانون طلایی یادگیری زبان را بگم که بدون دردسر و به راحتی زبان را یاد می گیرید.
قانون اول: عبارت ها را یاد بگیرید نه کلمات رو
اگر شما کلاسهای زبان شرکت کرده باشید مطمئناً لیست بلند بالایی از لغات را حفظ کرده اید اما شاید از خود بپرسید که چرا با وجود یادگیری اینهمه کلمه نمیتونم براحتی صحبت کنم!!! ما اینجا بهتون میگیم که دیگر این روش را انتخاب نکنید. چرا؟ به خاطر اینکه حفظ لغت به تنهایی کاری بیهوده است.
دوست دارم از تجربه خودم براتون بگم موقع شرکت در کنکور سراسری مقطع ارشد که من ۲۴ هزار لغت رو با جعبه لایتنر در طول ۶ ماه هر روز حفظ و مرور میکردم. اما تو کنکور سراسری تنها ۳۰ درصد از لغات رو تونستم پاسخ بدم! حفظ تعداد زیادی لغات به تنهایی راه یادگیری موثر نیست. به جاش باید سعی کنید عبارات رو یاد بگیرید.
منظور از عبارت چیه؟ عبارت ها گروهی از کلمات مرتبط هستند که غالباً با یکدیگر می آیند. تعریف دیگه از عبارت برش های طبیعی زبان است. در هر زبانی تعدادی از کلمات به صورت ثابت و طبیعی با یکدیگر می آیند به صورت کاملا مشخص. برای مثال وقتی به انگلیسی میگیم “I am on a island” ما نمیگیم I am at an island دلیل منطقی نداره. یکی رایج و قابل قبول دیگری نیست.
مثال دیگر این است که بزارید بگیم کلمه hate اگر کلمه ای باشد که به تازگی بخواهیم یاد بگیریم به طور معمول در کلاسهای رایج زبان انگلیسی به شما میگن دیکشنری روبازکن معنی و تعریف این کلمه رو پیدا کن سپس شما این کلمه رو بارها تکرار می کنید تا حفظ شوید.
تو مدرسه هم این روش رایج بوده و تجربه اینگونه درس خوندن رو دارید شما کلی کلمه حفظ میکردید برای امتحان و وقتی امتحان تمام میشد همه اونا یادتون می رفت. حتی بدتر اینکه شما ترجمه اون رو به فارسی حفظ می کردید به خاطر این همیشه به فارسی فکر می کنید تو ذهنتون و کلمات انگلیسی رو تو ذهنتون به فارسی ترجمه می کنید تا بفهمید طرف مقابلتون چی میگه. این تلاش اضافی باعث میشه روند یادگیری زبان بسیار کند بشه!
موثرترین روش اینست که کلمات رو به صورت عبارت و گروهی یاد بگیرید. این خیلی راحت تر است که به یک بومی زبان انگلیسی گوش کنید و به جای نوشتن کلمات سعی کنید کل عبارت یا جمله ای که کلمات مهم و جدید در آنها به کار رفته اند را بنویسید و یاد بگیرید. پس به جای نوشتن مثلاً کلمه hate مینویسی .Ali hates pizza عبارت یا جمله و معنی آن را بنویسید.
علت ماندگاری عبارت در ذهن ما این است که عبارات معنای جزئی تر و عمیق تری نسبت به کلمه دارند و بنابراین در ذهن می مانند حتماً شنیدهاید که کلمه باید در جمله معنی شود وقتی شما عبارت را یاد بگیرید حتی با موقعیتی که آن کلمه استفاده شده آشنا می شوید و می دانید کدام معنی آن کلمه مناسب است.
یادگیری به طور طبیعی
در واقع با این روش بومی زبانهای انگلیسی زبان مادری خود را یاد میگیرند. همچنین ما زبان مادری خود را اینگونه یاد گرفته ایم. با این روش بهطور ناخودآگاه شما گرامر رو در جمله رعایت می کنید و نیاز به تجزیه و تحلیل جمله از نظر گرامری ندارید یادگیری عبارت همچنین باعث تقویت تلفظ میشود یکی از اساسی ترین مشکلاتی که می بینیم در زبان انگلیسی ریتم جملات و لحن گفتن آنهاست که به صورت غیر طبیعی است. یادگیری عبارت به جای کلمه همچنین باعث می شود مخاطب راحت تر متوجه کلام شما شود.
عبارت ها رو از کجا پیدا کنیم؟
پاسخ این سوال بسیار ساده است عبارات در هر متنی وجود دارند. وظیفه شما فقط این است که یک دفتر یادداشت داشته باشید و عبارات مهم را یادداشت کنید و دائم به جای تکرار کلمات عبارات آنها را تکرار کنید. اینطوری ذهن خودتون رو عادت میدین که عبارات رو فقط یاد بگیریم برای مثال اگر فیلم فرار از زندان رو دیده باشید یکی از شخصیت های فیلم میگه. ” They’re getting away” خوب شما میدونید get به معنای به دست آوردن هست و away به معنای دور بودن از چیزی یا کسی است اما این گیج کننده است و شما یادداشت می کنید: They’re getting away و سپس در دیکشنری اصطلاحات می آموزید که get away به معنای گریختن یا فرار کردن است.
نکته مهم:
وقتی عبارات رو یادداشت می کنید بنویسید از کجا آنها را جمع آوری کرده اید مثلاً از فلان فیلم یا مجله یا کتاب و غیره این به شما کمک می کند که معنای دقیق آن عبارت را به خاطر بیاورید و در جای صحیح آن را استفاده کنید.
قانون دوم: مطالعه گرامر مهارت گفتاری شما را نابود میکند
دومین قانون مهمترین برای فراگیران زبان انگلیسی است بعد از سالها مطالعه زبان انگلیسی در مدارس اکثر افراد فکر می کنند که مطالعه گرامر رمز صحبت کردن روان در زبان انگلیسی است. در واقع یادگیری زبان انگلیسی بدون مطالعه گرامر بعید به نظر می رسد. برای فراگیران زبان قانوندوم یادگیری آسان زبان انگلیسی این است که هرگز گرامر را مطالعه نکنید. میدونم قبول کردن این ایده بسیار مشکل است برای شما به دلیل آن که تا الان دائماً به شما تاکید می شده که گرامر را مطالعه کنید در مدرسه و دانشگاه و همچنین موسسات یادگیری زبان انگلیسی.
الان سوال من از شما اینه که آیا این روش براتون موثر بوده یا خیر؟ اگر شما در حال حاضر دارید این مقاله را میخوانید برای سالها گرامر را مطالعه کردهاید. اما آیا توانایی انگلیسی صحبت کردن را به راحتی دارید? آیا می توانید همین الان بدون فکر کردن سریع و خودکار انگلیسی صحبت کنید? آیا گرامر شما را به نتیجه ای که می خواستید رسانده؟
اگر پاسخ شما خیر است. این کاملاً طبیعی و نرمال است به دلیل آن که در حقیقت مطالعه گرامر برای یادگیری مهارت گفتاری شما یک مانع است. مشکل اینجاست که شما به جای تمرکز بر روی مهارت گفتاری و آنالیز زبان انگلیسی تمرکز دارید. شما همانند یک بازیکن فوتبال هستین که به جای تمرین و ورزش در حال مطالعه فیزیک بدنی خود هستید و شما اطلاعات زیادی به دست خواهید آورد اما هرگز مهارت شما افزایش پیدا نمی کند.
به عبارت دیگر شما در مورد زبان فکر می کنید به جای انجام آن. اما وقتی نوبت به مهارت گفتاری میرسد شما اصلا فرصت فکر کردن نداریم وقتی در حال صحبت با افراد هستین. اگر کسی سوالی انگلیسی از شما بپرسد باید بی درنگ پاسخ بدهید شما وقتی برای فکر کردن در مورد حروف اضافه را ندارید. شما وقتی برای تفکر در مورد زمان افعال و افعال دو کلمه ای ندارید.
تحقیقات اثبات کرده این مسئله را توسط استیفن کراشن که بیان می کند یادگیری زبان انگلیسی نیازی به تمارین سخت و یکنواخت و مطالعه گرامر ندارد. نتایج تحقیق بسیار روشن است یادگیری گرامر مهارت گفتاری شما را تقویت نمیکند. مسلما این برای شما اتفاق افتاده که بارها خواستین صحبت کنید اما با وجود این که گرامر رو کاملا مسلط بودین این جملات رو به اشتباه میگفتین این از لحاظ گرامری یکی دیگر از مشکلات رایج صحبت با مکث و آهسته است که در نتیجه مطالعه گرامر و تمرکز بر روی گرامر به جای مهارت گفتاری اتفاق میافتد.
انگلیسی واقعی چطور به نظر می رسد؟
مکالمات انگلیسی واقعی فریبنده است مکالمه واقعی آن چیزی که شما در مدارس یاد گرفتهاید نیست. در حقیقت کاملاً متفاوت است. یکی از تفاوت های کلیدی این است که به ندرت مکالمات واقعی از لحاظ گرامر درست به نظر می رسد. وقتی با یک بومی زبان انگلیسی صحبت کنید کاملا این مسئله را درک خواهید کرد. به این دلیل حتی افرادی که به زبان انگلیسی کاملا مسلط هستند وقتی در یک کشور انگلیسی زبان سفر میکنند دچار مشکل میشوند و زبان آنها را به خوبی درک نمی کنند.
برای برخی از افراد این ممکن است سخت به نظر برسد پذیرفتن قانون دوم اما این قانون برای صحبت کردن روان ضرورت دارد. به جای گرامر تمرکزتان روی برقرار کردن ارتباط با مخاطب باشد. حقیقت این است که بومی زبانهای انگلیسی منظور شما را خواهند فهمید. حتی اگر اشتباه گرامری زیاد داشته باشیم آنها به سادگی خواهان شنیدن عقاید احساسات و افکار شما هستند و حتی برخی مواقع خودشان هم ایرادات گرامری دارند اما ناراحت از آن نمی شوند.
قانون سوم: با گوش هایتان یاد بگیرید نه با چشم هایتان
قانون سوم برای یادگیری زبان انگلیسی بسیار ساده اما در عین حال بسیار تاثیرگذار است. یکی از مهمترین قوانین است. چرا که انگار ما زبان انگلیسی را مثل یک فرد خردسال یاد می گیریم. این قانون اینقدر راحت و آسان است که از خودتان خواهید پرسید که چرا تا به امروز روی آن تاکید نمی شده؟!
نکته اینجاست: با (گوش هایتان یاد بگیرید نه چشمهایتان). درسته… اگر میخواهید عالی و بی نقص صحبت کنید تا جایی که می توانید گوش کنید به انگلیسی با گوش کردن شما لغات زیادی یاد می گیرید گرامر یاد میگیرید شما در صحبت کردن سریع تر خواهید بود و کاملا می فهمید که مردم چی دارن میگن به انگلیسی. شما کل این قانون رو به طور طبیعی و لذت بخش انجام خواهید داد. دقیقا تکنیکی را انجام می دهید که کودکان و بچههای کوچک استفاده میکنند برای یادگیری.
تحقیقات دانشگاهی همواره اثبات کرده که تقویت مهارت شنیداری بیشترین تاثیر بر یادگیری زبان انگلیسی میگذارد. به خصوص در مراحل اولیه در واقع این بسیار تاثیرگذار است. حتی اگر متوجه نشین آنچه که در حال گوش دادن به آن هستین. چرا که توانایی ما در یادگیری ترکیب ریتم و صوت کلمات و جملات بسیار کمک می کند به فهم و یادگیری سریعتر کلمات. تحقیقی توسط دکتر پال سولز برگر بر روی این موضوع انجام شد و بیان کرد که هر چقدر بیشتر شما زبان آموزان در معرض شنیدن به موضوعات مختلف انگلیسی باشند سریعتر یاد میگیرند.
کودکان اینگونه زبان مادری خود را یاد میگیرند
کودکان از طریق شنیدن یاد میگیرند آنها گرامر را مطالعه نمی کنند. آنها کتاب مطالعه نمی کنند. آنها در هیچ گونه آزمون شرکت نمیکنند اما بچهها استاد زبان هستند. در حقیقت کارشناسان معتقدند ۸۰ درصد وقت یادگیری زبان باید برای مهارت شنیداری صرف شود متاسفانه اکثر کلاس های زبان انگلیسی روشی قدیمی و سنتی را استفاده میکنند و بر روی مهارت شنیداری تاکید میکنند. اگر شما زبان را در مدرسه آموخته باشید شما احتمالاً با چشمهای خود زبان یاد گرفتهاید.
اکثر معلمان در مقاطع مختلف چه در مدرسه چه موسسه و چه در دانشگاهها تاکید شان بر روی متن کتاب است. ممکن است یا مکالمه کمی وجود داشته باشد اما تمرکز آنها بر روی متن کتاب است.
حالا اگر تمرکز شما صرفاً جهت گرفتنمدرک است این بهترین روش است. اما اگر میخواهید انگلیسی همانند یک بومی زبان انگلیسی صحبت کنید این روش های قدیمی نتیجه بخش نخواهد بود. حتی ممکن است از لحاظ گرامری هم از یک بومی زبان بیشتر بدانید اما آنها اکثراً گرامر را اصلاً مطالعه نمیکنند و برایشان اهمیت ندارد.
مکالمه انگلیسی متفاوت است
بومی زبانهای انگلیسی مهارت گفتاری خود را با گوش کردن تقویت کردند و فقط گوش دادن به انگلیسی. شما هم باید همین کار را بکنید اگر می خواهید سریع و طبیعی صحبت کنید.
مهمترین فاکتور یادگیری زبان طبق گفته دکتر کراشن ورودی قابل درک گفته می شود یا به عبارت دیگر مطالب قابل درک برای مغز انسان. مطالب قابل درک از طریق گوش بسیار موثر تر از روش های قدیمی است. مهارت صحبت کردن قابل آموزش نیست. اگر چنانچه مهارت شنیداری وجود نداشته باشد طبق گفته دکتر کراشن یادگیری مهارت گفتاری به صورت ناخودآگاه صورت می گیرد و آموختنی نیست وقتی رخ می دهد که از آن آگاه نیستین.
شما می توانید به مهارت شنیداری به مانند یک دانه در زمین نگاه کنید. یک دانه توانایی بالقوه تبدیل به گیاه شدن را دارد اما تنها اگر آب به آن داده شود شکوفه خواهد داد. هر چقدر مهارت شنیداری افزایش یابد مهارت گفتاری نیز بهبود خواهد یافت.
یادگیری مکالمه انگلیسی
این دلیل آن است که چرا مهارت شنیداری مهم است هرچقدر مهارت شنیداری شما تقویت شود مهارت گفتاری شما نیز تقویت خواهد شد بسیاری از فراگیران زبان تمرکزشان را روی مهارت گفتاری میگذارند و مهارت شنیداری را فراموش می کنند اما چه فایده ای دارد مهارت گفتاری وقتی شما متوجه نشید که طرف مقابل شما به انگلیسی چه می گوید. هنگام شنیدن شما فرصت تجزیه و تحلیل اجزای جمله و کلمات را در ذهن دارید این دلیل دیگر بر مهم بودن مهارت شنیداری است.
در واقع برای صحبت کردن بطور سریع شما باید کلید ذهن خودآگاه خود را خاموش و ذهن ناخودآگاه را در مغزتان فعال کنید تا بتوانید بدون فکر کردن سریع و طبیعی صحبت کنید.
استرس کمتر
خوبی دیگری که گوش دادن به مدت زیاد به انگلیسی دارد باعث میشود که سریع بدون استرس مکالمه داشته باشید با مخاطب خودتون .بسیاری از موسسات زبان مجبور میکند فراگیران زبان را که بلافاصله فوراً انگلیسی صحبت کنند اما این یک نگرش غیر طبیعی و اشتباه است. در حقیقت وادار کردن زبان آموزان از همان ابتدا به صحبت کردن باعث کاهش توانایی یادگیری فرد خواهد شد. مغز شما زمان کافی برای پردازش کردن کلمات جدید و سپردن آن در حافظه ندارد. بنابراین ممکن است بتوانید عبارات را تکرار کنید اما به هرحال متوجه نمی شوید که آنها چه می گویند. این یک موقعیت غیر طبیعی و استرس آور است.
چی باید گوش بدم تا زبانم تقویت بشه؟
مهمترین نکته ای که باید به ذهنت بسپار سپرده شود اینست که مطالب آسان را گوش کنید. این باید برای شما راحت باشد فهمش طوری که حداقل ۹۵ درصد آن که گفته میشود را بفهمید و نیاز به متوقف کردن فایل صوتی و استفاده از دیکشنری نداشته باشید. سرانجام مغز شما کم کم آماده دریافت و فهم مطالب سخت تر را کسب میکند. وقتی حرفه ای تر شدین سعی کنید فیلم های آمریکایی و بریتانیایی ببینید همراه زیرنویس گوش کنید.
پیشنهاد شخصی من به شما این است به موضوعاتی گوش کنید که به آن علاقه دارید خود به خود تمرکز و توجه شما بیشتر می شود. برای درک و فهم مطالب آن سعی کنید یک فیلم انتخاب کنید و روی یک صحنه از آن تمرکز کنید روزی ۴ الی ۵ بار آن را یک بار با زیرنویس و یک بار بدون زیر نویس ببینید. روز بعد سعی کنید جملات را بدون زیر نویس با صدای بلند تکرار کنید و خود را جای بازیگران فیلم قرار دهید. و درست مثل آن فرد در فیلم عمل کنید این روش را تا آخر فیلم انجام دهید. این ممکن است یک ماه تا چند ماه طول بکشد تا یک فیلم مسلط بشوید اما نکته اینجاست فیلم به شما کمک می کند به طور کامل به زبان مسلط شوید. این روش مهارت شنیداری سریع صحبت کردن و تلفظ شما را تقویت می کند.
قانون چهارم: تکرار کلید تسلط و مهارت گفتاری است
میخواهی زبان رو روان صحبت کنی الان؟ مشکل اینجاست که موسسات خیلی سریع مطالب را درس میدن و درس بعدی را شروع میکند بدون اینکه مطمئن بشن زبان آموزان آیا تسلط کافی روی مطالب درس قبل داردند یا خیر؟ در این مقاله تمرکزمان را روی قانون چهارم میگذاریم. این قانون میگه تمرکز کنید و عمیق بر مطالب احاطه پیدا کنید. بسیاری از زبان آموزان گرامر و لغت رو کامل بلدن ولی تسلط عمیق بر مطالب ندارند آنها جملات و کلمات را هنگام صحبت در ذهن خود ترجمه میکنند.
در مدارس و موسسات آموزشی اساتید فقط بر اساس سیلابس و برنامه کار خود را پیش میبرند و توجه به فهم دقیق مطالب توسط زبان آموز را ندارند. مشکل اینجاست که اینگونه یادگیری باعث میشود سریع مطالب توسط زبان آموز فراموش شود یا اگر مطالب را یاد بگیرند نتوانند از آن استفاده کنند.
اگر شخصی از شما بپرسد گذشته ساده چیه شما به راحتی پاسخ می دهید اما عمیقا شما درس را درک نکرده اید چون در جملات از این زمان استفاده نمی کنید. حتی اگر سال ها این قواعد گرامری را خوانده و مرور کرده باشید باز گاها دچار اشتباه می شوید وقتی از آن استفاده می کنید چون مطالب در ذهن شما خودکار نیست شما عمیقاً یاد نگرفته اید.
متاسفانه بسیاری از زبان آموزان اهمیت یادگیری عمیق را نادیده میگیرند. من دائماً وقت زیادی صرف یادگیری عمیق و تمرین و تکرار میکنم و غالباً دانشآموزان گلایه و شکایت می کنند که ما ساختار زبان گذشته ساده را یاد گرفته ایم گرامر پیشرفته را درس بده!!! اما هنوز در استفاده زمان گذشته ساده در مکالمات همین دانشآموزان دچار مشکل هستند. فراموش نکنید که دانش چیزی است که شما تجزیه تحلیل و در مورد آن فکر می کنید اما مهارت چیزی است که آن را انجام میدهید شما نیازمند به مهارت زبان هستید نه دانش زبان انگلیسی.
چطور عمیق یاد بگیریم
این قانون خیلی ساده است فقط کافیست از تکرار و تمرین مطالب خسته و دلزده نشوید. هدف از تکرار زیاد یادگیری طوطی وار نیست بلکه یادگیری عمیق مطالب و تسلط بر آن هاست. شما به عنوان مثال یک فایل صوتی را هر روز به مدت یک هفته باید گوش دهید تا گوش شما به تلفظ لغات و ریتم عبارات و جملات عادت کند. هدف تکرار سریع عبارات و جملات نیست بلکه یادگیری عمیق است. بعد از یک هفته از خود بپرسید آیا مطالبی که خوانده ام را میتوانم به راحتی با سرعت و خودکار بگم؟ اگر نه دوباره باید تمرین کنید. بهترین روش برای اینکه خسته نشویم از انتخاب مطالب این است که مطالبی را انتخاب کنیم که شنیدن آن برای ما جذاب و لذت بخش باشد.
قانون پنجم: گرامر را به صورت ذاتی و ناخودآگاه بیاموزید
بهتون قول میدم زبان را بدون مطالعه گرامر به خوبی بتونید صحبت کنید. حتی بهتون میگم کتاب گرامر را بندازی دور چون هیچ نیازی به آن نخواهید داشت قصد دارم بهتون بگم به جاش چه کار کنید.
قانون پنجم بسیار ساده و راحت است و آن این است که استفاده کنید از داستانها با دیدگاه های مختلف به این معنی که یک داستان کوتاه را یک بار به گذشته یک بار به زمان حال و یک بار در زمان آینده روایت کنید.
قانون ششم: سعی کنید مطالب واقعی و معتبر یاد بگیرید نه کتاب هایی که جنبه آموزشی دارند.
برای سالها ممکن است شما به مطالعه زبان انگلیسی پرداخته باشید اما وقتی یک شخصی انگلیسی زبان شروع به صحبت می کند فهم آن برای شما سخت است. درست مثل فیلم و موزیک خارجی که فهم آنها سخت است. متاسفانه این تجربه بسیار رایج است به خاطر همین پیشنهاد ما به شما همیشه این است که هر کتاب های آموزشی استفاده نکنید.
کتاب های درسی چند ایراد اساسی دارند اول اینکه آنها تمرکزشان روی گرامر است مشکل بزرگ بعدی این است که بر روی انگلیسی رسمی تاکید دارند.
تلفظ واقعی همچنین متفاوت است از تلفظی که در کتابها استفاده شده است این از دیگر مشکلات پیش روی شماست به عنوان مثال How are you doing تلفظ می شود How’ya doin برای اینکه ارتباط به طور واقعی بتوانید برقرار کنید با انگلیسی واقعی را یاد بگیریم.
اصطلاحات یکی دیگر از مشکلات رایج زبان انگلیسی هستند. زبان انگلیسی پر از این اصطلاحات هستند که تعداد خیلی کمی از آنها را در کتب درسی می بینیم.
پادکست های زیادی هستند که شما می توانید از آنها استفاده کنید و نکته مهم اینه که شما می توانید موضوعی که به آن علاقه دارید را انتخاب کنید.
کتاب های صوتی راه حل دیگر این مشکل هستند. نکته کلیدی این است که مطمئن شوید آنها برای بومی زبان های انگلیسی طراحی شده اند .انگلیسی واقعی به شما کمک می کند در آزمون هایی نظیر تافل و آیلتس موفق شوید.
قانون هفتم: با یادگیری داستان های جذاب زبان یاد بگیرید
اگر می خواهید فی البداهه و بدون فکر کردن انگلیسی صحبت کنید باید سعی کنید به انگلیسی فکر کنید تصور کنید انگلیسی بخشی از وجود شماست. قانون هفتم به شما آموزش سریع را یاد میدهد. آن چیست؟ شما برای تقویت این تکنیک می توانید از داستانهای استفاده کنید که دارای پرسش و پاسخ هستند به خاطر اینکه شما دایما سعی میکنید به انگلیسی فکر کنید و پاسخ دهید نه به فارسی. این تکنیک باعث می شود سریعتر انگلیسی صحبت کنید. هیچ ابزاری بهتر از این روش برای سریع صحبت کردن وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.